Deniz Restaurant'a
Hos Geldiniz

REZERVASYON

Deniz Restaurant'a
Hos Geldiniz

REZERVASYON

Deniz Restaurant'a
Hos Geldiniz

REZERVASYON

Deniz Restaurant'a
Hos Geldiniz

REZERVASYON

Siz 911,866 Ziyaretçimizsiniz

BİLGİ

Neden Balık Yemeliyiz


Haftada Kaç Kez Balık Tüketmeliyiz?
Birçok kişinin yeteri kadar tüketmediği aslında besin değeri açısından en önemli besinlerin arasında yer alan balığı haftada 2 kez tüketmeliyiz.
Yapılan araştırmalar da düzenli olarak balık tüketmenin hem fiziksel hem de ruhsal sağlığımıza iyi geldiğini gösteriyor.
Balığın bollaştığı bu aylarda balık tüketimini artırarak kilo kontrolünüze de yardımcı olabilirsiniz.

Neden Balık Tüketmeliyiz, Balığın Faydaları Nelerdir ?

Omega 3 bakımından zengin olan balık beyin hücrelerimizin yenilenmesine katkı sağlamaktadır.
Depresyon, hafıza kaybı, alzheimer, şizofreni gibi sorunların önlenmesine de yardımcı olur.
İçerisinde fosfor ve A vitamini bulunduran balık göz sağlığı için bilinenden çok daha önemlidir. Haftada 2 kere tüketilen balık göz hastalıklarına yakalanma riskini yarı yarıya azaltır.


Çocuklarda yeterli miktarlarda balık tüketimi ile dikkat dağınıklığı azaltılabilir.
Omega 3 içeriği sayesinde aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirir, kalp-damar sağlığını koruyucu özelliğe sahiptir.
Omega 3 yağ asitlerinin LDL kolesterolü (kötü huylu kolesterol) düşürebildiği, damar sertliğini önlemede veya azaltmada etkili olduğu, kalp ritmi bozukluklarını ve ani ölümleri azaltabildiği, koroner damar tıkanıklıklarında azaltıcı etkisi olduğu yapılan bilimsel araştırmalarla kanıtlanmıştır.
Balığın Besin Değeri
Balık aynı zamanda A, B, D grubu vitaminlerin yanı sıra, iyot, fosfor, selenyum, kalsiyum ve magnezyum bakımından da zengindir. Özellikle D vitamini ve kalsiyum içeriği sayesinde kemik sağlığı için oldukça önemlidir.

Balık tüketmek yüksek protein içeriği sayesinde tokluk hissini artırarak kilo kontrolüne yardımcı olur. Zengin vitamin ve mineral içeriği sayesinde yeterli ve dengeli beslenmenin önemli bir basamağını oluşturur.


Dyt. Mine BİLGE